‘De Drommedaar wil tot de top van Drenthe behoren’
‘Het gaat erg goed. We zijn tevreden.’ Aan het woord is Wouter van Liere, die eigenaar is van restaurant De Drommedaar. Naast de entree van het Rensenpark in Emmen centrum kan de locatie eigenlijk niet mooier. ‘Een prachtige plek met uitzicht op de Grote Kerk. We hebben in principe de mooiste achtertuin in Emmen, want ik kan niet bij iedereen in de tuin kijken’, lacht Van Liere.
Over ‘de Drommedaar’
Het nieuwe restaurant in hartje Vlinderstad beschikt over twee afdelingen: een restaurant en een brasserie met wijnbar. De Drommedaar heeft aardse, warme tinten. ‘Mijn eigen hand is in de inrichting te zien’, zegt Van Liere. Na de entree zien bezoekers direct de brasserie en wijnbar met keuze uit heel veel wijnen en passendje hapjes. Overdag kan in een warme sfeer genoten worden van bijvoorbeeld koffie met taart, later op de dag wordt er vaak gekozen voor een borrel en bitterbal. In de wijnbar kijken de gasten letterlijk uit op de wijnen. Emmenaar Van Liere trekt samen op met bedrijfsleider en sommelier Robert Warmolts en chef-kok Jeroen Vink. Van Liere heeft veel geleerd over wijnen door te proeven en studies te volgen, terwijl Warmolts al lange tijd een ware kenner is. ‘Ik kende Robert al lange tijd toen ik bezig was met het opstarten van De Drommedaar. We zijn hele goede collega’s en drinken ook samen een biertje, maar een beetje afstand is denk ik niet verkeerd.’ Van Liere benaderde zijn op dat moment beoogde collega Warmolts, die het nieuwe avontuur direct zag zitten. Vink vond aansluiting na een open sollicitatie. ‘Met ons restaurant willen we tot de top van Drenthe behoren. Met onze ervaring en het teamgevoel zit het goed.’
Smaakcentrum
Van Liere: ‘We willen met De Drommedaar laagdrempelig zijn en hanteren normale prijzen. In de brasserie bieden we nu een high beer of high wine aan. Dit betekent voor 24,50 euro vier drankjes en vier kleine gerechten proeven van de kaart. Ik mag wel stellen dat wij gezien onze vele wijnen het smaakcentrum van Emmen vormen, want De Drommedaar is hier de enige zaak met ruim honderd wijnsoorten op de kaart.’
De positionering van de Drommedaar
Van Liere richt zich met zijn restaurant, wijnbar en brasserie op fijnproevers tussen de 30 en 60 jaar. ‘Ik vind dat er voor deze groep verder nog te weinig wordt aangeboden.’ Van Liere wil doorgroeien met de brasserie en wijnbar, maar hij weet ook hoe belangrijk de functie van het restaurant is. De ondernemer omschrijft zichzelf als een gastheer, die ook deels achter de schermen opereert. ‘Bij ons is het je en jij. Bij vragen krijgen onze bezoekers altijd advies.’ Het fraaie terras aan de voorzijde van het monumentale pand moet zich komende zomer gaan bewijzen.
Positieve reacties
De reacties van bezoekers zijn heel positief. ‘De recensies op sociale media zijn goed, want we scoren hoge cijfers’, weet Van Liere.
‘Het is mooi om te zien dat we al vaste gasten hebben in ons restaurant.’
Aankondiging
De Drommedaar is vanaf 1 april – en dat is geen grap – alle dagen van de week open.
De Drommedaar
Hoofdstraat 16A, 7811 EP Emmen
0591-572888
info@drommedaar.nl
www.drommedaar.nl
Laatste editie
UW NIEUWS OP DE WEBSITE?
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via nieuws@thuisinkranten.nl of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.