Puppybegeleiding, waarom is dit belangrijk?
We zien dat er in deze periode wanneer we meer thuis zijn, mensen de keuze maken om juist nu een pup aan te schaffen. Je hebt nu natuurlijk alle tijd om je nieuwe huisgenoot aandacht te geven en dat is zeer zeker een goed begin.
Toch is het verstandig om pups goed te begeleiden maar waarom? Wij merkten, als dierenartsen, dat na de laatste 12-weken vaccinatie het eerstvolgende moment bij de dierenarts pas is als de pup minimaal de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt. Juist in dat 1e levensjaar gebeurt er heel veel met een pup. Een bijkomend voordeel van deze begeleiding is dat u zult merken dat uw pup graag naar de praktijk komt.
De puppybegeleiding doen we 1x per 4-6 weken afhankelijk van de tijd van het baasje, maar wat gebeurt er bij puppybegeleiding? We volgen het gewicht van de pup. We leren je hoe je de conditie van de pup zelf kan beoordelen, want ieder ras is weer anders. We houden samen met jou het ontworm- en ontvlooiingsschema bij zodat de parasieten goed onder controle zijn en blijven. Je kunt terecht met al jouw vragen over gewenst of ongewenst gedrag van de pup. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat jouw pup ontlasting eet.
Wat moet je doen? Of jouw hond plast van zich af als er bezoek komt. Hoe kun je dit oplossen? Deze begeleiding worden uitgevoerd door de assistentes en is geheel gratis.
Pups en kittens, BACK TO BUSINESS??
Omdat we veel thuis zijn kunnen we de pup en kitten natuurlijk veel aandacht geven. De opvoeding loopt voorspoedig want we zitten er immers “bovenop.”
Hierin schuilt ook direct het gevaar en daarom willen wij toch graag het volgende onder de aandacht brengen. Vergeet namelijk niet de pup of kitten (dit geldt meer voor de pups) te leren om ook alleen thuis te zijn. Het kan anders zijn dat, wanneer je weer buitenshuis of terug naar kantoor mag keren, de hond of kat daar moeite mee heeft. Dit kan zich uiten door eindeloos te gaan blaffen of zelfs door meubels, deuren of andere zaken te gaan slopen. Ook kunnen ze in huis gaan poepen of plassen als de stress heel hoog is.
Je kunt een huisdier het beste leren om alleen te zijn door hem of haar het vertrouwen te geven dat je ook weer terugkomt. Bedenk een vast ritueel voor het vertrek zodat ze weten dat je weggaat, bijvoorbeeld door dat uit te spreken of door te rammelen met de sleutels. Bouw de tijd waarin je wegblijft langzaam op. In het begin moet dat echt maar een paar minuten zijn. Als je dit goed oefent kun je straks met een gerust hart overdag naar jouw werk!
Heb je nog vragen of loop je tegen problemen aan met jouw pup of kitten? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze Dierenkliniek Stadshagen aan de Arendshorstlaan 19, we helpen je graag!
Dierenkliniek Stadshagen
Oude Wetering 9 (navigatie via Arendshorstlaan)
8043 MV Zwolle, T. 038-4771951
info@dapzw.nl
Laatste editie
UW NIEUWS OP DE WEBSITE?
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via nieuws@thuisinkranten.nl of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.