Proef de Franse Bistro sfeer bij ‘De Buik van Parijs’
Le Ventre de Paris (De Buik van Parijs), zo noemde schrijver Emile Zola het stadsdeel Les Halles, in hartje Parijs, waar tot 1971 de markthallen stonden. Rondom deze levendige plek vestigden zich vele authentieke franse Bistro’s. Een vleugje van deze charme laten we in Bistro De Buik van Parijs herleven.
De inmiddels grootste versmarkt van Europa is verplaatst naar Rungis, een buitenwijk van Parijs. Met het personeel hebben we, om ons 20 jarig bestaan vorig jaar te vieren, een bezoek gebracht aan Rungis, zodat ook zij bekend zijn met de oorprong van ons familiebedrijf en dat kunnen overbrengen naar u als gast.
Op de menukaart: Boeuf Bourguignon (runderstoofpot), Coq au vin (kip gestoofd in rode wijn), Lamsbout, Bavette (runderbiefstuk) en een ruime keuze aan vis- en vegetarische gerechten. De site (www.bistrodebuikvanparijs.nl) geeft een indruk van ons restaurant, volgens de schrijvers van het blad ELLE doet het, met blauwe regen en wijnranken begroeide, tuinterras denken aan de verstopte binnenplaatsen van Le Marais.
Het volgende artikel verscheen in het blad Leven in Frankrijk/En France na een nominatie voor: Het Fijnste Franse restaurant van Nederland: Vanaf half juni gaat bij ons de vlag uit, dan begint het mosselseizoen, deze duurt tot half oktober.
Zomermenu In de schelp gebakken mosselen afgeblust met pernod €8,25 Mosselpan met frites, salade en sausjes €17,50 Clafoutis met appel, kersen en amandelen €5,75
Wij zijn 7 dagen per week vanaf 16.30 uur geopend. Onze Bistro heeft 78 zitplaatsen, verdeeld over 2 ruimtes. Het Serre gedeelte, met openslaande deuren naar de binnentuin, is ook geschikt voor groepen tot 35 personen. Reserveren is aan te raden en kan via onze site (of bel: 038-4233225).
A Bientot! Graag tot ziens! Justin & Nienke Gulien
Laatste editie
UW NIEUWS OP DE WEBSITE?
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via nieuws@thuisinkranten.nl of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.