Banketbakkerij Dorgelo introduceert “gezond gebak”
Een gebakje maken waar maar liefst 75% minder calorieën in zitten dan gebruikelijk, dat lijkt bijna onmogelijk. Een groot deel van deze lekkernij bestaat immers uit suiker. Banketbakker en chocolaterie Dorgelo gaat met een nieuwe suikervervanger de strijd aan met deze dikmaker. Zelfs suikerpatiënten kunnen straks weer onbezorgd genieten van een gebakje. En ja, dat geldt ook voor het befaamde hazelnoot-schuim gebak!
Een vakidioot noemt banketbakker Nico zichzelf. “Als ik niet op vakantie ben dan ben ik constant met mijn vak bezig. Ik zie trends komen en gaan. Maar er is één vraag die altijd terugkomt en dat is de vraag of er ook gebak bestaat met weinig tot geen suiker,” vertelt hij. De bakker ging op zoek naar een oplossing en kwam terecht in België, waar hij een unieke suikervervanger ontdekt die qua smaak niet van echte suiker te onderscheiden is. De natuurlijke suikervervanger is uitgebreid getest door een divers testpanel: “We zijn zelf erg kritisch op onze producten, daarom hebben we een groep mensen eerst laten proeven. Ze waren gelijk enthousiast!” In het testpanel zaten onder andere mensen die gevoelig zijn voor suikervervangers als stevia en suikerpatiënten mochten proeven.
De suikervervanger wordt verwerkt in het gehele gebaksassortiment, van slagroomgebak tot chocoladepunt. Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven: “We maken alles zelf. Hierdoor hebben we veel kennis van grondstoffen en receptuur en kunnen we gemakkelijk aanpassingen maken. Als dit een succes blijkt te zijn zal het niet lang duren voor we dit product ook in ons chocolade en banket verwerken,” vertelt de bakker trots. Zelf proeven?
U vindt Banketbakkerij en chocolaterie Dorgelo aan Wisseling 13 in Dedemsvaart.
Laatste editie
UW NIEUWS OP DE WEBSITE?
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via nieuws@thuisinkranten.nl of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.