Bakkerijmuseum “De oude bakkerij”
Het programma in het meest veelzijdige bakkerijmuseum van Nederland voor de komende weken ziet er lekker echt ambachtelijk uit. Er zullen vele ouderwetse lekkernijen gemaakt gaan worden.
Na 5 december is de speculaasgeur van Sinterklaas vervangen zijn door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen. Maar ook worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze! Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn. lekkernijen met kerst kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen. De bakker demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over! Kortom voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheden om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren.
Voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Het tempreren, tableren en couvreren zal na afloop voor u geen geheim meer zijn. U zult alles over chocolade te weten komen te midden een hele afdeling met historische voorwerpen voor en over chocolade.
Bakkerijmuseum
“De oude bakkerij”
Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik
Tel. 0227 – 545014
www.deoudebakkerij.nl
Laatste editie
UW NIEUWS OP DE WEBSITE?
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via nieuws@thuisinkranten.nl of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.